Fazer/Lastenmuseo retki

Retki oli loppuunmyyty ja kaikilla oli mukava herkkumatka!

Järjestämme kesäisen retken torstaina 6.6. pääkaupunkiseudulle. Tarkoitus on lähteä aamulla liikenteeseen linja-autolla, tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin. Ensin menemme tutustumaan Fazerin tehtaalle, josta matka jatkuu Helsingin keskustaan, jossa on mahdollisuus tutustua lastenmuseoon tai mennä vaikka ostoksille. Retkeä suositellaan yli 10-vuotiaille vanhempineen. Hinta MLL:n jäseniltä 10€, muilta 12€. Lisätiedot ja ilmoittautumiset puh. 0400-533997/Tiina tai mll.pertteli@gmail.com

 

Fazerin tehdas

Useiden lasten – ja lapsenmielisten – unelma täyttyy heidän vieraillessaan Fazerin makeistehtaalla Vantaalla. Vierailuperinne Fazerilla juontaa juurensa pienessä mittakaavassa jo 1900-luvun alkuun, jolloin makeistehdas sijaitsi Helsingin keskustassa Tehtaankadulla.

 

Lastenmuseo

Lasten kaupungissa voi leikkiä 1700-luvun Helsingin puodeissa ja verstaissa, istua pulpetissa 1930-luvun kansakoululuokassa ja vierailla 1970-luvun mummolassa. Huomattavan testamenttilahjoituksen tuella toteutettu Lasten kaupunki on ensiosa kaupunginmuseon uudesta museokeskuksesta, joka syntyy Senaatintorin nurkalle muutaman vuoden kuluttua. Lasten kaupunkiin on vapaa pääsy kuten kaupunginmuseoon aina.

Lasten kaupungissa lapset saavat leikin ja eläytymisen kautta ensioivalluksen siitä, että elämä oli toisenlaista ennen vanhaan. Myös vanhempi väki saattaa löytää itsestään lapsen, innostua raapustamaan rihvelitauluun, veivata numeron vanhalla puhelimella – ja samalla palata unhoon painuneisiin lapsuusvuosiin. Kaikkia yhdistää lapsuus, joka yksillä on kaukana menneessä, toisilla tässä ja nyt. Lasten kaupunki kannustaa jakamaan lapsuuden kokemukset yli sukupolvien.

Lisätietoja lastenkaupungista